joi, 4 iunie 2009

Solutie crestere indoor

Buna
In randurile urmatoare va voi propue o solutie de crestere a plantelor indoor testata care va aduce la rezultate sigure. (exemplul de setup este recomandat pentru 3-4 plate)

Pentru a face acest proces va trebuie cateva componente sa le spunem obligatorii care va vor asigura succesul:

1. lumina
2. sistemul de crestere/ ventilatie
3. ingrasaminte
4. monitorizare

1. Lumina

pentru cele trei faze prin care trece planta sunt necesare (sau recomnadate) trei tipuri de lumina
  1. germinatie/clonare - Lumina alba florescenta de neon (se gaseste cam la orice magazin din romania)
  2. crestere - lumina MH(Metal-halide) o putere de 250 W; eu recomand folosirea Sonlight MH-HSX 250W s-au dovedit foarte rezistente si in cursul folosirii nu si-au pierdut luminozitatea









3. inflorire lumina HPS (High Pressure Sodium) cu SLP (Son Light Power) o putere de 250 W; eu recomand folosirea Sonlight
HPS-TS 250W s-au dovedit foarte rezistente si in cursul folosirii nu si-au pierdut luminozitatea







pentru toate tipurile de lumina este preferata pastrarea unei distrante de 25-35 cm intre plante si bec.
de asemenea recomand folosirea unei lampi(focalizeaza mult mai eficient lumina produsa de bec) a unui redresor (este esential pentru a putea folosi cele 2 tipuri de lumina HPS si MH) si a unui temporizator (ptr. a putea automatiza orar
ul de furniazare a luminii catre plante)

Reflector, redresor si temporizator
Reflector:
LONG-GLOSS 50 V Reflector











Redresor: Ballast Control Gear BLACKBOX 250W HPS/MH







Temporizator: Budget Plug in Timer Switch - 24 Hour - Segmented Dial.
(15 minute segments)







De asemenea recomand folosirea unei folii de aluminiu ptr. izolarea incintei de crestere a plantelor pentru ca ea va ajuta mult la reflexia luminii.

2. Sistemul de crestere/ ventilatie

Cum am mentionat anterior planta trece prin 3 stadii de crestere foarte importante pentru ca in functie de ele se schimba mediul de crestere si ingrasamintele folosite.
1. Germinatie
aici am folosit si recomand folosirea Atami Agro Rockwool Cubes - 75mm
semintele se vor introduce la o adancime de 1 cm dupa ce toate cuburile au fost introduse in solutia de crestere, se vor acoperi cu un capac transparent pentru a mentine unmiditatea si se vor pune la lumina de neon pana in momentul in care planta va iesi la suprafata










2. crestere
in momentul in care planta are frunze











deja poate fi mutata cu cot cu cubuletul de Rockwool in ghivece pentr cresterea normala si mutata la lumina de crestere MH
pentru aceasta faza de crestere si urmatoarea de inflorire recomand folosirea unui sistem de crestere tip DWC (deep water culture) un sitem care combina beneficiile unui sitem de picurator Hidro cu unul de Aero (pulverizare ingrasamintelor direct pe radicina) facand ambele lucruri



acest sistem cuprinde 4 picuratoae pentru fiecare ghiveci caracteristice unui sistem de irigare hidro, ele udand direct radacinile din ghiveci. Odata cu cresterea platei radacinile vor iesi din ghiveci si se vor harni la randul lor direct din solutia aflata in cuva de sub ghivece.
tot sistemul este hranit prin 2 pompe una de recilculare a apei care hranespe polata hidro iar alta de are care creeaza in cuva un mediu puternic oxigenat si umidificat din care plantele sa se hraneasca.
De asemenea sistemul are un manual complet de instructiuni despre cum se instaleaza opereaza si se rezolva diferite probleme.
3.Inflorire - se foloseste acelsi sistem doar ca in aceasta parte va aparea si discutia despre ventialatie (in cazul in care se foloseste un spatiu mic este absolut necesar)
ventilatia este de doua feluri extractoare si inductoare.
1. Extractoare - are sarcina de a extrage surplusul de oxigen din incinta. la aceast ventilator recond folosirea unui filtru de carbon pentru a evita raspandirea mirosului puternic in incinta respectiva

2.Pentru introducerea aerului in incinta se poate folosi orice tip de ventilator.
exemplu :


ca substrat pentru cresterea se folosesc pietricele de argila care pot fi refolosite si in urmatoare cicluri de crestere

In toata aceasta perioada de crestere trebuie urmarit cu atentie ca in cuva de sub ghivece sa nu se formeze ciuperci sau alge pentru ca pot dauna plantei sau pot bloca pompele.

3. Ingrasaminte




in aceasta schema este un exemplu de folosire al ingrasamintelor dea lungul vietii plantei
este foare importanta folosirea ingrasaminteor corecte si in cantitati corecte(nu obligatoriu un supradizaj ptr ca efectele unei alstfel de situatii nu sunt vizibile in mod evident ci un subdozaj si o administrare incorecta)
va recomand aceste ingrasaminte deoarece ele au dat cele mai bune rezultate si ca timp de crestere si ca marime a recoltei .

Necesar 4 plante:
- CellMax Rootbooster 0,5L
- CellMax HYDRO Grow 2x1L
- 2 x
CellMax HYDRO Bloom 2x1L poate chiar 3 ptr. siguranta (sau se poate opta ptr. varianta de 5l care poate fi folosita si in culturile ulterioare)
- CellMax Super Enzyme 1L
- CellMax P-K Booster 1L
- CellMax Flower Power 150ml

acestea de mai sus sa spunem ca va vor asigura intr-o masura destul de mare o recolta satisfacatoare dar pentru a mari eficienta mai aveti nevoie de:

CELLMAX Leaf Spray 0,5L pentru stropirea frunzelor plantelor
Atami B'Cuzz AtaClean 250ml cuaratarea cuvei unde este pastrata apa

Cam acestea sunt ingrasamintele ele sunt la fel de importante ca lumina si erul pentru plante si trebuie avuta mare grija in administrarea lor lucru care va devenui day to day task pentru fiecare dintre voi.


4. Monitorizare

Pentru a urmari administrarea ingrasamintelor , conditiile climaterice si ph apei aveti nevoie de mai multe instrumente instrumente care va faciliteaza drumul de la o recolta normala la una de exceptie.

sunt mai multe conditii in care cresc plante toate difera in functie de perioada de crestere deci:

1. Germinatie
Ph apa 6 (7 este cel normal)
temperatura peste 24 C
la care se adauga CellMax Rootbooster in functie de gramajul de mai sus

2. Crestere
Ph apa
intre 5.5 si 6.8
temperatura 23-27 C in mediu (a apei maxim 20C)
uniditate 70-80% in mediu
se adauga ingrasaminte conform tabelului de mai sus cap 3. Ingrsaminte

3. Inflorire
Ph apa intre 5.5 si 6.8
temperatura 23-27 C in mediu (a apei maxim 20C)
uniditate 70-80% in mediu
se adauga ingrasaminte conform tabelului de mai sus cap 3. Ingrsaminte

Mai este un alt factor care trebuie luat in considerare numit EC (electrical conductivity a apei) aceasta va spune cat de mult ingrasamant se afla in apa si daca planta se hraneste bine cu acest ingrasamant sau nu. (voi reveni cu un articol sa explic exact cum se masoara ptr. ca e destul de complicat)

Veti avea nevoie de urmatoarele ustensile:
PH Test Kit Liquid 20ml - PRO
Cellmax pH- Grow 1L
Cellmax pH- Bloom 1L
Cellmax pH+ 1L
un termometru de camera
Humidity Meter Hygrometer - Analogue Dial diam. 8cm

de asemenea mai este discutia despre CO2- dioxidul de carbon eu zic ca este optional el putand lua mai multe forme ... pastile, tub etc... dar daca se doreste o recolta cu adevarat profesionala si cu o rata de cretere foarte mare se va folosi(voi introduce un articol ulterior).

Nu spun ca solutia mea este cea mai buna... necesita la randul ei inbunatatiri ptr a ii creste performantele dar va stau oricand la dispozitie cu sfaturi si ajutor.


37 de comentarii:

  1. e buna metoda....cel putin asa cred...:-??...da mi-ar trebui niste seminte perfecte:-?....cam greu nu?

    RăspundețiȘtergere
  2. Frumos explicat doar ca la noi e mai greu sa gasesti toate astea, am cautat pe google si din toate produsele specificate nu am gasit nimic,deci e inaplicabil...

    RăspundețiȘtergere
  3. Da,cu putina insistenta si imaginatie toate astea se pot gasi separat prin tot felul de magazine de prin Rom.(pompe de apa/oxigen,temporizatoare,HPS-ri,cuve,carbon pentru filtre din petshop-ri etc.Functioneaza perfect! Dar,stie cineva,..cumva,daca se pot gasi fertilizatori anume pentru sisteme hidro/aero in Romania?..chiar nicaieri?
    Hey, initiatorul blogului?pari suficient de informat?ai vreo solutie la broblema:) ?

    RăspundețiȘtergere
  4. am nevoie de becul de inflorire hps cu slp de 250w... unde pot gasi unul?daca ma poti ajuta contact me pls mailmaiasa@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere
  5. frate ai explikt bn mere dar sa stii k sunt foarte multe metode ! ;) cn vrea sem sa mi dea add sh stiu peste 10mii de site-uri de unde putetzi face rost de tot c avetzi nevoie pt nishte fete frumoase ......cei kre n au habar mai bn statzi pe pula voastra nu va cmpliktzi sh ink cv sapatzi mai mult sh lasatzi google-lul :)))))

    RăspundețiȘtergere
  6. dak cnv are plantazie sh vrea ajutor sau nu prea are exp ajut contact yahoo YM: gang_seer
    plm :D:D

    RăspundețiȘtergere
  7. Cine are nevoie de ajutor , sugestii sau este interesat sa cumpere seminte (o gama lagra , variata de specii) sau substante organice necesare cresterii si dezvoltarii plantei sa ma contacteze la id: Marihuana_d13 sau pe e-mail Marihuana_d13@yahoo.com
    Bafta si spor la treaba !!!

    RăspundețiȘtergere
  8. daca becul va fi aprins tot timpul adica 24 de ore pe zi dauneaza plantelor. nu pun problema de cheltuieli.

    RăspundețiȘtergere
  9. seminte de unde pot loa ! Am De plantat la tara in solar facut de mine tot din Tabla nu este pic de nailon sau alte chesti .. am cam vreo 25mpatrati acoperiti ,, Umiditate 0 - lumina - 0 ... apa 0 .... Este o ocazie nemaiintalnita pentru o recolta ! Am nevoie doar de seminte ! tinem legatura prin comentarii !!

    RăspundețiȘtergere
  10. bv frate, sa inteleg k asta e un hoby de al tuturor adolescentilor high, asa sunt si eu. spune-mi si mie de unde sa iau nijte seminte bunee k de restu ma descurc.!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. frate eu am pus un soarece in ghiveci si a crescut foarte ok,are si gust bun

    RăspundețiȘtergere
  12. as vrea sa putem vorbi amandoi ceva intre 4 ochi nu aici pe chat .. cum pot lua legatura cu tine? astept raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  13. www.nirvanashop.com
    Pentru cei interesati de seminte!Bafta!

    RăspundețiȘtergere
  14. Legalizare inseamna condamnare la moate a multor tineri....eu una nu sunt de acord cu asa ceva,multi ajung sa consume droguri din naivitate,curiozitate,anturaj,ei ar trebui ajutati,nu indemnati sa consume incontinuare..............

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hai termina cu astea serios! A murit cineva ? S-a imbolnavit cineva?
      Sa fim seriosi!:-j
      Balanii si greii tarii:-@ va manipuleaza ,insa nu a murit si nici nu te indruma la drogurile periculoase, doar daca vrei tu sa incerci ..Cea mai buna solutie este Iarba care modifica starea:))1

      Ștergere
    2. intoarce-te te rog la masajul tau erotic si lasa-ne pe noi sa decidem daca e bine sau nu ce facem, bine ca prostitutia invata la bine tinerele,hai mars sa nu te vad.

      Ștergere
    3. Tu ce cauti pe site-uri de cultivare daca esti contra Mariei ? mai bine ti'ai da cu lubrifiant pe fata ca e cam tare la sezut!

      Ștergere
  15. salut.cel care ai recomandat nirvana shop
    ai luat si tu?si daca ai luat cum ai platit:D

    RăspundețiȘtergere
  16. ce se intampla daca are lumina 24/24 se dezvolta mai repede sau decat creste si nu infloreste multumesc

    RăspundețiȘtergere
  17. poti sa lasi si lumina 24 din 24 ore pornita,unii zic ca e ok si asa altii ca nu e...eu iti zic din sursa sigura ca merge oricum si 18/6 dar si 24/0 dar cel mai bine este 18/6.
    iar daca vreti seminte foarte bune dati pe google si gasiti multe magazine in ANGLIA SAU OLANDA ,trimit in ROMANIA unele au transport 2-3 euro altele 8-9 euro,iar cumpararea sau vanzare de seminte NU ESTE INTERZISA IN ROMANIA ! vin prin posta romana si nu este ilegal,iti vin la oficiul postal sau acasa.

    RăspundețiȘtergere
  18. http://female-seeds.co.uk
    http://www.weedseeds.ie
    http://www.pickandmixseeds.co.uk
    http://www.cannabis-seeds-bank.co.uk/

    RăspundețiȘtergere
  19. care ma ajuta sa cumpar niste seminte dar nu plata cu carduundeva prin zona prin romania un nr de tel ceva id meu bengutsefu

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sun interesant ti as da dar sunt afara din tara se pote trm....variciuc_alex@yahoo.com

      Ștergere
  20. http://cannabis.forumulmeu.com acest forum acuma sa desciz daca vreti sa postati poze despre grow urile voastre sau va intereseaza ceva intra si intrebati

    RăspundețiȘtergere
  21. frate, fara suparare, dar ce explici tu, mai mult de jumatate e eronat. imi dau seama ca nu ai avut grow-ul tau niciodata si aceste informatii (false) le-ai luat de ici de colo. orice 'gradinar' care a crescut cel putin o planta de cannabis, rade si cu curul de ceea ce ai scris tu ! mh pentru vegetaie? incearca cfl rece si vezi diferenta; folie de aluminiu? GRESIT! se foloseste folie mylar/diamond/etc. in nici un caz folie de aluminiu pentru ca de la caldura becurilor se incinge si frunzele care ating folia de aluminiu incinsa se vor usca, mai e bun un grow vopsit in alb, reflectia e de peste 90% si exemplele ar putea continua ... d-aia isi iau multi un mare "fail" la cultivare, ca asculta sfaturi a unora care habar n-u cu ce se mananca marijuana ... no offence ! pentru informatii corecte cat si asistenta gratuita vizitatati www.comunitateaprocannabis.com/forum

    RăspundețiȘtergere
  22. SALUT IN CE SOLUTIE DE CRESTERE TREBUIE INTRODUSE Atami Agro Rockwool????

    RăspundețiȘtergere
  23. fratilor am gasit 100 de metri patrati de iarba placuta nu stiu ce face

    RăspundețiȘtergere
  24. vreau so mut se poate usca

    RăspundețiȘtergere
  25. Am plante de 3 luni dar nu miros ce trebuie sa fac ?

    RăspundețiȘtergere
  26. Dupa ce ca sunteti retardati mintali, va mai dati si mari. Daca nu stiti ceva intrebati dar daca nu sti raspunsul nu injura ca retardatii mintali. SUCCESS la crestere!!!

    RăspundețiȘtergere
  27. Fara balast nu merge becul?

    RăspundețiȘtergere
  28. nu mere becu fara balast asta e clar dar no fi degeaba mirosu la plante deobicei apare in perioada de inflorire adica nui bai de nu miroase :P

    RăspundețiȘtergere
  29. Auzi salut scz de deranj era ceva ce bagai in priza sa consume becul mai putin cum se numea ?
    In elvetia am vazut la cineva in casa si chiar funcționează, multumesc

    RăspundețiȘtergere
  30. Lumina led crestere indoor gasiti pe mastergrow.ro
    Cutii de crestere (complete cu tot cu lumina)
    Livrare in 7 zile in Romania, produse PREMIUM.

    https://www.Mastergrow.ro

    Led indoor / Grow Box complet / Lampa pentru cresterea plantelor / Produse Premium

    RăspundețiȘtergere